Doorlopende Reisverzekering

Steeds meer mensen sluiten tegenwoordig een doorlopende reisverzekering af. De belangrijkste reden is dat je met een doorlopende reisverzekering het hele jaar door verzekerd bent en dus niet bij elke korte of lange vakantie een polis af hoeft te sluiten. En dat heeft zo zijn voordelen. Een doorlopende reisverzekering is niet alleen makkelijk maar ook vaak kostenbesparend. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of langer dan 20 dagen per jaar er op uit gaat, is een doorlopende polis vaak voordeliger. Via deze website kunt u online een doorlopende reisverzekering afsluiten bij onze solide en betrouwbare partner in reisverzekeringen. U ziet gelijk wat de premie is en krijgt een korte uitleg per rubriek.

Wanneer doorlopende reisverzekering?

Wanneer is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten?

Als we puur naar de premie kijken, is het meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat en in totaal meer dan 20 dagen per jaar weg bent. Een en ander is echter ook afhankelijk van uw gezinssamenstelling, de risico’s waar u zich voor wilt verzekeren en de landen waar u op vakantie heen gaat.

Als we naar het gemak kijken, is een doorlopende reisverzekering natuurlijk wel erg gemakkelijk. U sluit een doorlopende reisverzekering éénmalig af en bent het hele jaar door verzekerd. De verzekering wordt telkens automatisch verlengd en u hoeft zich geen zorgen te maken of u tijdens uw vakantie wel goed verzekerd bent.

U kunt de dekking van uw polis aanpassen op uw specifieke wensen

Het voordeel van de meeste reisverzekeringen is dat ze modulair opgebouwd zijn. Dit geldt ook voor de doorlopende variant. Zo start u altijd met de basisdekking en kunt u ervoor kiezen om deze bijvoorbeeld aan te vullen met een dekking bagage, top dekking waardoor u voor hogere bedragen verzekerd bent, wintersportdekking of hulp en huur vervoermiddel. Hoe ruimer de dekking, hoe hoger de premie. Het is dan ook aan te bevelen om bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering bij iedere rubriek na te gaan of de dekking voor u nodig is.

Europadekking of Werelddekking?

U kunt bij de doolopende reisverzekering meestal kiezen uit een Europadekking of een Werelddekking. Indien u op vakantie binnen Europa blijft, is een Europa dekking vanzelfsprekend voldoende. Gaat u op vakantie buiten Europa dan kiest u voor de werelddekking. De premie voor de werelddekking is iets hoger dan die van de Europadekking.

Schade logies verblijven

Bij de Europese Verzekeringen zit er in de basisdekking doorlopende reisverzekering standaard een dekking logiesverblijven in de dekking. Dit betekent dat als er bijvoorbeeld tijdens uw vakantie , door uw toedoen, schade aan het door u gehuurde vakantiehuisje ontstaat, dit op de polis gedekt is. Dit geldt ook als er bijvoorbeeld schade aan de inventaris van het vakantiehuisje ontstaat.

Ook personenhulpverlening zit meestal standaard in de basisdekking doorlopende reisverzekering

Ieder jaar overlijden mensen tijdens hun vakantie, worden ze ziek, krijgen ze een ongeval en hebben zij,de medereizigers of thuisblijvers hulp nodig. De meeste reisverzekeraars hebben voor hulp een Hulplijn. Ook dat is een reden om uw doorlopende reisverzekering bij deze solide verzekeraar af te sluiten.

Dekking onvoorziene kosten

Stel u bent op vakantie in het buitenland en moet om een bepaalde dringende reden plotseling terug naar Nederland. In de basisdekking doorlopende reisverzekering zit meestal een dekking buitengewone kosten.

Contractsduur doorlopende reisverzekering

In principe is de contractsduur van uw doorlopende polis één jaar en wordt deze telkens met een jaar verlengd. De nieuwe Europese regelgeving heeft er echter voor gezorgd dat u na het 1e jaar de polis met een opzegtermijn van een maand kunt beëindigen en binnen het 1e jaar kunt stoppen met de polis bij bepaalde premieverhogingen en aanpassingen polis. In de algemene contractvoorwaarden kunt u de exacte voorwaarden vinden.

Dekking voor annulering

Op het moment dat u online via deze site een doorlopende reisverzekering af sluit, kunt u ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten waarbij u weer kunt kiezen uit een aantal varianten. De rekenmodule op deze site geeft aan wat de premies bij de verschillende dekkingen zijn.

Betaling doorlopende reisverzekering

U kunt de premie per maand, halfjaar of jaar betalen. U geeft bij de aanvraag aan op welke wijze u wilt betalen.

Advies nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat u bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering advies nodig hebt. Er zijn immers best wel wat mogelijkheden. U kunt hiervoor mailen of bellen. U kunt ook het contactformulier op deze website gebruiken om uw vragen te stellen, wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen uw bericht te beantwoorden.