Reisverzekering afsluiten vakantietips

Een goede reisverzekering afsluiten voor u op vakantie gaat is zeer belangrijk, onderstaande vakantietips helpen u ook op weg om van een onbezorgde vakantie te genieten!

Diefstal van uw bagage vanuit een vervoermiddel zoals een auto, caravan of camper

Laat nooit waardevolle zaken achter in de auto en laat al helemaal geen geld of reisdocumenten achter in de auto. Indien u geld of reisdocumenten in het vervoermiddel achter laat en deze worden gestolen, bent u hiervoor nooit verzekerd.

Zorg er altijd voor dat als u toch bagage achter laat in het vervoermiddel, deze van buitenaf niet zichtbaar is en in een deugdelijk afgesloten ruimte zoals een kofferbak van een auto achtergelaten wordt. Lees de algemene voorwaarden over hetgeen hierover bepaald is.

Aangifte doen bij diefstal, verlies of beschadiging van uw bagage

Doe altijd aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een schriftelijk bewijs waarin uw aangifte zo volledig mogelijk is verwerkt.

Indien u met het vliegtuig reist en uw bagage raakt vermist of beschadigd, laat dan altijd een verklaring opmaken die Property Irregularity heet, opmaken.

Doe bij diefstal, verlies of beschadiging ook aangifte bij de reisleiding, reisorganisatie of leiding van uw hotel.

Bewaar beschadigde bagage tot dat de schade volledig afgewikkeld is en u toestemming heeft gekregen om de beschadigde bagage weg te gooien.

Met de auto, caravan, vouwwagen of kampeerauto op vakantie?

Veel mensen die op vakantie gaan, hebben hun vervoermiddel(en) voor de vakantie niet in orde. Geef uw vervoermiddel een vakantiebeurt en zorg er in ieder geval voor dat gebreken voor u op vakantie gaat, zijn verholpen, banden, remmen, verlichting en dergelijke perfect werken.

Kijk uw verzekering na of deze ook voor geldig is voor de landen waar u naar toe gaat en zorg ervoor dat u altijd een Europees Schadeformulier bij u heeft.

Neem altijd voldoende water, eten en warme dekens mee

Indien u met de auto op vakantie gaat en onverwacht pech krijgt, zorg er dan altijd voor dat u voldoende water, eten en warme kleding en/of dekens bij u heeft.

Neem altijd een EHBO kistje mee

Zorg ervoor dat u altijd een EHBO kistje bij u hebt met pleisters, een schaartje, jodium, pijnstillers en dergelijke. Zorg ook voor tabletten tegen reisziekte. Denk ook aan een goed werkend middel tegen insectenbeten en neem zo nodig een klamboe mee. Neemt u een huisdier mee, zorg dan ook voor uw huisdier. Denk ook aan teken en vlooien en dergelijke.

Zonnebril

Zorg er altijd voor dat u een goede zonnebril bij u heeft. Zeker de bestuurder(s) van de auto moeten een goede zonnebril bij zich hebben.

Alternatieve routes en routekaarten

Als u met de auto gaat, zorg dan ook voor minimaal een alternatieve route. Zorg voor actuele routekaarten, ook als u met de TomTom of andere routeplanner rijdt.

Wegwerkzaamheden

Indien u met de auto gaat, informeer dan vooraf naar de eventuele wegwerkzaamheden, verwachte drukte op de weg en andere relevante zaken. Pas uw route hierop aan.

Neem de adressen en telefoonnummers van familieleden en vrienden mee

Zorg ervoor dat je de adressen en telefoonnummers voor jou belangrijke mensen op vakantie bij je hebt en houd deze in de handbagage.

Tips voor thuis

Geef je reisplanning, naam en adres reisorganisatie, het nummer waaronder je je reis geboekt hebt, je eventuele vluchtgegevens, namen en adres en telefoonnummers hotels en alle andere relevante informatie door aan tenminste twee personen. Geef ook de nummers van je mobiele telefoon door.

Reis je met de auto, geef dan ook het kenteken van je auto door aan de thuisblijvers, de verzekeringsmaatschappij waarbij je je autoverzekering hebt lopen en het polisnummer.

Geef het polisnummer van je reisverzekering door en de gegevens van de reisverzekeraar.

Neem je een huisdier mee op vakantie?

Zorg ervoor dat je extra goed voorbereid bent als je een huisdier mee op vakantie neemt, weet wat de regels van het land zijn. Lees alles over de regels per land, het verplichte dierenpaspoort, de verplichte inentingen en veel meer op vakantie-met-huisdieren.nl.