Reisverzekering Afsluiten, Waar Moet Ik Op Letten?

U bent op zoek naar een goede en voordelige reisverzekering. De reisverzekering van de oudste reisverzekeraar van ons land, is dan een zeer goede optie.

Via deze site vindt u uitgebreide informatie over reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen in het algemeen en de reis verzekering in het bijzonder. In de rubriek meest gestelde vragen vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen. Heeft u een vraag over een reisverzekering of een annuleringsverzekering? Bel dan met onze samenwerkingspartners in recreatieverzekeringen.

U heeft binnen enkele minuten via deze site een reisverzekering afgesloten

U kunt via deze site binnen enkele minuten en online een reisverzekering afsluiten die past bij uw persoonlijke situatie. Onze website is helder en duidelijk en leidt u via een paar stappen naar de reisverzekering met de dekking die het beste bij u past. U hoeft geen verstand van verzekeringen te hebben of automatisering om online via deze site een verzekering af te kunnen sluiten. Als u toch nog vragen heeft, belt u rechtstreeks met de verzekeraar.

Online premie berekenen

U kunt via deze site online de premie berekenen voor de reisverzekering die u kunt afsluiten, dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. U ziet de premie per rubriek en krijgt per rubriek ook een uitleg. U kunt bij de verzekeraar kiezen voor een aflopende reisverzekering ( ook wel kortlopende reisverzekering genoemd ) of doorlopende reisverzekering. Een aflopende reisverzekering wordt ook wel een tijdelijke reisverzekering genoemd. Als u online een polis af wilt sluiten, zult u dus eerst een keuze moeten maken uit de genoemde opties, de aflopende reisverzekering of de doorlopende reisverzekering.

Wat bepaalt de premie van uw aflopende reisverzekering?

De premie wordt bepaald door de dekking waar u voor kiest, te weten Nederland dekking, Europadekking of Werelddekking, basis of topdekking, het aantal reisdagen of vakantiedagen , het aantal personen vanaf 5 jaar en de aanvullende dekkingen die u kiest. Bovenop de premie betaalt u poliskosten en de wettelijk verplichte assurantiebelasting.

Wat bepaalt de premie voor uw doorlopende reisverzekering?

De premie voor uw doorlopende reisverzekering wordt bepaald door de keuze Europa of Werelddekking, het aantal personen vanaf 5 jaar, de extra dekkingen reisverzekering, de poliskosten en assurantiebelasting. Indien u ook kiest voor een dekking annuleringskosten, wordt de premie ook verhoogd met de premie doorlopende annuleringsverzekering.

Wanneer kiest u voor een aflopende of tijdelijke reisverzekering?

U kiest voor een aflopende of tijdelijke reisverzekering indien u zich voor een eenmalige vakantie of reis wilt verzekeren. Indien u meerdere keren per jaar op vakantie gaat, kiest u voor een doorlopende reisverzekering omdat dat dan goedkoper is en makkelijker is. Bij de aflopende reisverzekering kunt u kiezen uit Nederland dekking, Europa dekking of Wereld dekking. Bij de doorlopende reisverzekering kunt u kiezen uit een Europa dekking of een Wereld dekking.

Welke dekking biedt de aflopende of tijdelijke reisverzekering globaal?

De basisdekking biedt onder meer dekking bij verlies of diefstal van bagage, personenhulpverlening ( bij ziekte, ongeval of overlijden) bepaalde buitengewone kosten, schade aan de inventaris van een vakantieverblijf of het vakantieverblijf zelf en bepaalde telecommunicatiekosten. In de voorwaarden staan de verzekerde bedragen, de voorwaarden en de uitsluitingen. Als u kiest voor de topdekking dan bent u voor hogere bedragen verzekerd.

Uitbreiding dekking basis reisverzekering (optioneel)

U kunt de dekking aflopende reisverzekering uitbreiden met een aantal rubrieken, als u een of meerdere rubrieken wilt verzekeren, betaalt u daar per rubriek een extra premie voor:

Deze rubrieken zijn:

Uitbreiding dekking aflopende reisverzekering met rubriek geneeskundige kosten

Geneeskundige kosten, waaronder ziekenhuisopname, behandeling door een arts en bepaalde tandheelkundige hulp. Deze kosten worden alleen onder bepaalde voorwaarden gedekt en alleen als u er elders niet voor verzekerd ben en tot bepaalde gemaximeerde bedragen.

Uitbreiding dekking aflopende reisverzekering met rubriek ongevallen

Indien u tijdens uw vakantie een ongeval krijgt, vindt er een uitkering plaats bij blijvende invaliditeit of overlijden

Uitbreiding dekking aflopende reisverzekering met rubriek rechtsbijstand

Bij deze dekking worden bepaalde juridische kosten vergoed

Uitbreiding dekking aflopende reisverzekering met rubriek geld

Als u voor deze extra dekking kiest, zijn geld en cheques tot 500 euro per reis of vakantie meeverzekerd

Uitbreiding dekking aflopende reisverzekering met rubriek hulp en huur vervoermiddel

Als u op reis gaat en het vervoermiddel valt uit of de bestuurder kan niet meer rijden, heeft u waarschijnlijk een probleem. Deze dekking geld voor wat het vervoermiddel betreft voor personenauto’s, motorfietsen, kampeerauto’s en scooters en is alleen geldig als het vervoermiddel langer dan 2 werkdagen niet werkt.

Uitbreiding dekking aflopende reisverzekering met rubriek extra sportuitrusting

Indien u voor deze extra dekking kiest, is uw complete sportuitrusting verzekerd, het verzekerde bedrag voor uw bagage wordt hiermee verhoogd met 2500 euro.

Uitbreiding dekking aflopende reisverzekering met de (winter)sportdekking

U kunt hier bepaalde (winter) sportrisico’s extra verzekeren.

Indien u kiest voor een doorlopende reisverzekering, kunt u de basisdekking uitbreiden met een meer extra dekkingen.
Deze mogelijke extra dekkingen zijn:

  • Bagage
  • Geneeskundige kosten
  • Ongevallen
  • (winter)sport
  • Rechtsbijstand
  • Hulp en huur vervoermiddel
  • Geld
  • Personal Service, dit is een registratie van bepaalde waardevolle documenten en een traceersysteem van verloren of zoekgeraakte bagage of sleutels. Ook zit er aan de dekking Personal Service een verhuis en herinneringsservice voor bijvoorbeeld paspoorten en rijbewijzen die gaan verlopen.
  • Recreatiedekking Nederland. U bent dan tijdens uw vakantie in Nederland gedurende het reizen met een bepaald vervoermiddel verzekerd

Zie voor de exacte dekking de van toepassing zijnde voorwaarden. Aan de tekst op deze pagina kan geen rechten worden ontleend.