Wintersport Verzekering

Is het afsluiten van een wintersport verzekering echt nodig?

Ieder jaar gaan rond de 1.000.000 Nederlanders op wintersport en sluiten de meeste van deze vakantiegangers een wintersport verzekering af. Toch zijn er tienduizenden mensen die geen wintersport verzekering afsluiten met alle risico’s van dien. De vraag is of een wintersport verzekering nu echt nodig is.

Ja, een wintersport verzekering is echt nodig!

De basis dekking van een reisverzekering biedt namelijk in 99 van de 100 gevallen geen dekking bij wintersport. Iedereen hoort op tv wel van het grote aantal gipsvluchten van wintersportgebieden naar Nederland. Stel dat iemand een arm of been breekt tijdens het beoefenen van skiën, speciaal vervoerd moet worden, gips krijgt en geen wintersportverzekering heeft afgesloten. Dan zullen de meeste kosten waarschijnlijk voor rekening komen van de wintersporter en dat kan in de papieren gaan lopen. Wij adviseren wintersporters dan ook een goede wintersport verzekering af te sluiten.

Bij ons kunt u een uitstekende wintersport verzekering afsluiten als aanvulling op de basis dekking.

Indien u via deze website online een reisverzekering af sluit, kunt u de basisdekking uitbreiden met een aantal extra’s waaronder een uitstekende wintersport verzekering. In de algemene voorwaarden staat omschreven wat de dekking van deze wintersport verzekering inhoudt. Indien u de extra dekking wintersport verzekering bij de premie berekening aan klikt, ziet u wat de extra premie voor deze wintersport verzekering is. Op de polis staat vervolgens vermeld wie voor deze wintersport verzekering verzekerd zijn en in welke periode deze dekking geldig is.

Ook wintersport verzekering afsluiten bij een doorlopende reisverzekering.

Het is ook mogelijk om de dekking wintersport verzekering af te sluiten bij een doorlopende reisverzekering.

Kunnen professionele wintersporters zoals skispringers en wedstrijdsporters zich ook voor de wintersport bij ons verzekeren?

Helaas is het voor professionele wintersporters niet mogelijk om bij ons een standaard wintersport verzekering af te sluiten die dekking biedt bij hun sport. Mogelijk is er wel een wintersport verzekering af te sluiten tegen speciale tarieven en voorwaarden. Vraag naar de mogelijkheden als u een wintersport verzekering wilt afsluiten en een professionele wintersporter bent.